In onze instelling bieden we hulp aan volwassenen met verschillende klachten zoals:
- Depressieve klachten, problemen met rouwverwerking
- Angst- en paniekklachten
- Dwanggedachten en dwangklachten
- Lichamelijke spanningsklachten, psychosomatische klachten en uitputtingsklachten (somatisch-symptoomstoornis)
- Identiteitsproblemen en levensfaseproblemen die onderdeel zijn van persoonlijkheidsproblematiek
- Terugkerende contactproblemen en te sterk ontwikkelde karaktereigenschappen die onderdeel zijn van persoonlijkheidsproblematiek
- Aandachtstekort- en gedragsproblemen (en andere ontwikkelingsstoornissen)
- Dementie
Enkele behandelingen die wij wel aanbieden worden wegens de Zorgverzekeringswet niet vergoed door uw verzekeraar, zoals burn-out of andere werkgerelateerde problematiek.
Uitsluitingscriteria
In onze instelling streven we naar een veilige en effectieve behandelomgeving. Daarom hanteren we specifieke uitsluitingscriteria voor onze zorgverlening. Deze criteria zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat onze cliënten de best mogelijke ondersteuning krijgen, afgestemd op hun unieke behoeften. Onderstaande aandachtsgebieden vallen buiten onze reguliere zorg:
- Verslavingszorg: Wij bieden geen gespecialiseerde verslavingszorg voor cliënten met substantieel gebruik van afhankelijkheid wekkende middelen.
- Jeugdzorg: Onze organisatie richt zich primair op volwassenen. Voor jongeren onder de 18 jaar met zorgbehoeften adviseren wij contact op te nemen met een gespecialiseerde jeugdzorginstantie.
- Psychotische problemen: Cliënten met actieve psychotische stoornissen vereisen een andere benadering en ondersteuning dan wij kunnen bieden. Wij adviseren deze cliënten om in behandeling te gaan bij gespecialiseerde instellingen die zijn toegerust voor psychotische problematiek.
- IQ beneden 80: Voor cliënten met een IQ onder de 80 bieden wij geen geschikte behandelmogelijkheden. Wij verwijzen deze personen naar instellingen die gespecialiseerd zijn in deze doelgroep.
- Bipolaire stoornis: Cliënten met een bipolaire stoornis die zich in een actieve manische of depressieve episode bevinden, kunnen beter behandeld worden in een psychiatrische setting waar zij de juiste zorg en monitoring ontvangen.
- Antisociale persoonlijkheidsproblematiek: Cliënten die ernstige anti-sociale gedragingen vertonen, vormen een risico voor de veiligheid van zichzelf en anderen. Wij adviseren om hulp te zoeken bij gespecialiseerde instellingen voor forensische of psychische zorg.
- Crisisgevoelige zorg en suïcidaliteit: Cliënten met acute crisisbehoeften of suïcidaliteit zijn uitgesloten van onze diensten. Dit soort zorg vereist onmiddellijke en intensieve interventie; wij raden aan om contact op te nemen met een crisisdienst of spoedeisende hulp. Heeft u buiten kantooruren hulp nodig, neemt u dan contact op met de dienstdoende huisarts of bel 113. Bent u in direct gevaar bel dan 112.
- 24-uurs zorg: Wij bieden geen 24-uurs zorg. Cliënten die dit niveau van zorg nodig hebben, raden wij aan om te zoeken naar voorzieningen die gespecialiseerd zijn in intensieve en continue zorg.
- Onderzoek in verband met rechtszaak of medische verklaring: Cliënten die onder medisch toezicht staan vanwege juridische redenen of onderzoeken kunnen niet worden opgenomen in ons zorgaanbod.
- BMI lager dan 18 of hoger dan 39: Wij kunnen geen cliënten behandelen met een Body Mass Index (BMI) die lager is dan 18 of hoger dan 39, omdat dit gepaard gaat met specifieke gezondheidsrisico’s die een andere zorgaanpak vereisen.
Wij begrijpen dat deze criteria beperkingen met zich meebrengen, maar ze zijn cruciaal om een veilige en effectieve behandelomgeving te waarborgen voor onze cliënten. Wij begrijpen ook dat het aanvragen van hulp een grote stap is en willen benadrukken dat elk individu uniek is. Indien u niet binnen onze criteria valt, willen we u aanmoedigen om hulp te zoeken bij andere gespecialiseerde instellingen die beter aansluiten bij uw specifieke situatie.