Huijs GGZ Tilburg staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, cliëntgerichtheid, eerlijkheid, openheid en ruimdenkendheid.

Hieronder vindt u een overzicht van onze therapeuten:

Esther van der Kamp (Psychotherapeut BIG nummer 89923685316 AGB-code 94103857)

E-mail: esther@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Esther is een psychotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het werken met mensen met complexe problematiek en psychotrauma. Hierbij maakt ze vooral gebruik van schematherapie en EMDR, maar integreert ze ook graag het cliëntgerichte perspectief in haar behandelingen. In het contact met cliënten staat een persoonlijke benadering voorop. Ze vindt het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en weer steviger en met meer rust in het leven komen te staan. Esther heeft gestudeerd in Tilburg en woont hier nog steeds met haar man en twee kinderen. Ze is haar carrière gestart in een vrijgevestigde praktijk, waar ze veel diagnostiekervaring met diverse problematiek heeft opgedaan bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Tijdens een project waarbij ze veel met mensen in een daklozenopvang heeft gewerkt, werd haar interesse in de meer complexe problematiek versterkt. De opleiding tot psychotherapeut en het werken in de specialistische ggz sloten hier goed op aan. Ze heeft hierdoor diverse therapeutische referentiekaders leren toepassen en veel ervaring opgedaan met het behandelen van cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en trauma.

Margit de Jong (GZ-Psycholoog BIG nummer 19930505925 AGB-code 94110419)

E-mail: margit@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Mijn naam is Margit de Jong. Ik ben opgegroeid in Woudrichem en vervolgens in Tilburg blijven wonen nadat ik mijn master Psychologie daar heb afgerond. Ik ben werkzaam als BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, sinds mijn afstuderen werk ik met volwassenen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hiervoor werkte ik onder andere binnen specialistische afdelingen gericht op autisme en daarnaast bij een afdeling gericht op persoonlijkheidsproblematiek en trauma. De afgelopen vijf jaar heb ik bij Mentaal Beter gewerkt met een grote diversiteit van problematiek binnen zowel de basis- als specialistische zorg, waarbij ik graag zowel individueel behandeling geef, alsook veel plezier haal uit groepstherapie geven. Daarnaast heb ik ruime ervaring met diagnostische onderzoeken.

Ik heb het meeste affiniteit met het behandelen van trauma, persoonlijkheidsproblematiek en autisme, maar vind het vooral belangrijk om naar de mens te kijken in plaats van naar de klacht. Daarom werk ik ook graag cliëntgericht, waarbij persoonlijk en oprecht contact, vertrouwen en de wensen en behoeften van de cliënt centraal staan. In mijn behandelingen maak ik gebruik van onder andere EMDR, schematherapie, ACT en compassiegerichte therapie, waarbij ik graag een combinatie van dit alles inzet om aan te sluiten op de hulpvraag en doelen van de cliënt.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig en buiten en kun je mij vinden in de boulderhal, thuis met mijn katten, of op pad met vrienden en familie.

Eline Coopmans (GZ-Psycholoog BIG nummer 29929188225 AGB-code 94008461)

E-mail: eline@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Eline woont met haar man en drie kinderen nabij Tilburg. Na haar studie Psychologie in Tilburg is ze in 2007 haar carrière gestart als kind- en jeugdpsycholoog bij een vrijgevestigde praktijk en heeft ze jarenlang zowel individuele behandelingen, als systeemgesprekken en groepsbehandelingen gedaan. In 2016 is ze bij Mentaal Beter gaan werken, waar ze zich ook is gaan richten op het behandelen van volwassenen en heeft ze zich hier nog verder in gespecialiseerd door het afronden van de GZ-opleiding. Eline heeft ruime ervaring in het behandelen van angstproblematiek, stemmingsproblematiek, traumagerelateerde klachten, ontwikkelingsproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek en is geregistreerd EMDR therapeut. Eline werkt cliëntgericht, waarbij  ze gebruik maakt van verschillende behandeltechnieken, waaronder EMDR, schematherapie, cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. In haar behandeling staat persoonlijke aandacht en een veilige, prettige samenwerking met u als cliënt voorop.

Karin Tesink (GZ-Psycholoog BIG nummer 59910790316 AGB-code 94015430 & Psychotherapeut BIG nummer 59910790316 AGB-code 94015430)

E-mail: karin@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Karin woont met haar man en twee kinderen in de buurt van Tilburg. Karin is haar carrière begonnen als kinder- en jeugdpsycholoog binnen de vrijgevestigde praktijk. Vervolgens ging zij werken in een jeugdgevangenis. Al snel werd haar interesse voor systemisch werken ontwikkeld en volgde zij de opleiding tot systeemtherapeut. Tijdens de GZ-opleiding deed zij ervaring op binnen de algemene volwassenzorg en ging daarna weer werken in de forensische sector. Zij specialiseerde zich in het werken met mensen met agressieregulatieproblemen, persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. De opleiding tot psychotherapeut sloot goed aan bij haar interesse in het werken met mensen met complexe problematiek. In het contact staat een persoonlijke benadering voorop om zo samen te onderzoeken hoe klachten zijn ontstaan en van daar uit te kijken hoe er ruimte kan ontstaan voor persoonlijke groei en verbinding met jezelf en anderen. Karin werkt integratief waarbij ze gebruik maakt van verschillende behandeltechnieken, waaronder schematherapie, CGT, partnerrelatietherapie middels EFT, EMDR en BEPP.

Anneke Witte (Psychotherapeut BIG nummer 29917521916 AGB-code 94016378 GZ-Psycholoog BIG nummer 09917521925)

E-mail: anneke@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Anneke woont samen met haar man en twee kinderen in Baarle-Nassau. Ze werkt inmiddels ruim 18 jaar als behandelaar binnen de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ruime ervaring met leeftijdspecifiek werken en hierdoor een brede kennis met betrekking tot uiteenlopende klachten en problematieken. Ze richt zij uitsluitend op de volwassenzorg met expertise op het gebied van de jongvolwassenheid, ouderdom, gender en autisme. Haar manier van werken is persoonsgericht en experiëntieel (op de ervaring gericht), waarbij ze gebruik maakt van elementen uit de EFT (Emotion Focused Therapy), lichaamsgericht werken middels focusing en verschillende technieken en inzichten afkomstig uit de positieve psychologie. Sinds 2014 werkt zij geheel zelfstandig als GZ-psycholoog, psychotherapeut en docent persoonsgerichte psychotherapie. Ze is sinds die tijd werkzaam bij verschillende instellingen en praktijken, waaronder Huijs GGZ. Anneke werkt graag vanuit gelijkwaardigheid in het contact en vanuit een herstelondersteunende visie, waarbij de cliënt verantwoordelijk is en blijft voor zichzelf en zijn keuzes en zij vanuit haar kennis en expertise ondersteunend aanwezig is om de juiste ruimte te creëren voor hernieuwde energie, inzichten en herstel.