Huijs GGZ Tilburg staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, cliëntgerichtheid, eerlijkheid, openheid en ruimdenkendheid.

Hieronder vindt u een overzicht van onze therapeuten:

Esther van der Kamp (Psychotherapeut BIG nummer 89923685316) E-mail: esther@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Esther is een psychotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het werken met mensen met complexe problematiek en psychotrauma. Hierbij maakt ze vooral gebruik van schematherapie en EMDR, maar integreert ze ook graag het cliëntgerichte perspectief in haar behandelingen. In het contact met cliënten staat een persoonlijke benadering voorop. Ze vindt het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en weer steviger en met meer rust in het leven komen te staan. Esther heeft gestudeerd in Tilburg en woont hier nog steeds met haar man en twee kinderen. Ze is haar carrière gestart in een vrijgevestigde praktijk, waar ze veel diagnostiekervaring met diverse problematiek heeft opgedaan bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Tijdens een project waarbij ze veel met mensen in een daklozenopvang heeft gewerkt, werd haar interesse in de meer complexe problematiek versterkt. De opleiding tot psychotherapeut en het werken in de specialistische ggz sloten hier goed op aan. Ze heeft hierdoor diverse therapeutische referentiekaders leren toepassen en veel ervaring opgedaan met het behandelen van cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en trauma.

Margit de Jong (GZ-Psycholoog BIG nummer 19930505925 ) E-mail: margit@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Mijn naam is Margit de Jong. Ik ben opgegroeid in Woudrichem en vervolgens in Tilburg blijven wonen nadat ik mijn master Psychologie daar heb afgerond. Ik ben werkzaam als BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, sinds mijn afstuderen werk ik met volwassenen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hiervoor werkte ik onder andere binnen specialistische afdelingen gericht op autisme en daarnaast bij een afdeling gericht op persoonlijkheidsproblematiek en trauma. De afgelopen vijf jaar heb ik bij Mentaal Beter gewerkt met een grote diversiteit van problematiek binnen zowel de basis- als specialistische zorg, waarbij ik graag zowel individueel behandeling geef, alsook veel plezier haal uit groepstherapie geven. Daarnaast heb ik ruime ervaring met diagnostische onderzoeken.

Ik heb het meeste affiniteit met het behandelen van trauma, persoonlijkheidsproblematiek en autisme, maar vind het vooral belangrijk om naar de mens te kijken in plaats van naar de klacht. Daarom werk ik ook graag cliëntgericht, waarbij persoonlijk en oprecht contact, vertrouwen en de wensen en behoeften van de cliënt centraal staan. In mijn behandelingen maak ik gebruik van onder andere EMDR, schematherapie, ACT en compassiegerichte therapie, waarbij ik graag een combinatie van dit alles inzet om aan te sluiten op de hulpvraag en doelen van de cliënt.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig en buiten en kun je mij vinden in de boulderhal, thuis met mijn katten, of op pad met vrienden en familie.