Hieronder vindt u een overzicht van onze therapeuten:

Pernette Huijs (Psychotherapeut BIG nummer 59919261816)

E-mail: pernette@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

De praktijkhouder en zorginhoudelijk directeur van Huijs GGZ is Drs. P.A.J.M. Huijs (Pernette), Psycholoog & Psychotherapeut.

Ze is geboren in Haarlem. Via Groningen en Limburg is zij nu woonachtig in Engelen (‘s-Hertogenbosch). Ze is gehuwd en heeft 4 kinderen. Haar loopbaan begon op de ouderenafdeling van de RIAGG Maastricht. Aldaar heeft zij haar werkzaamheden uitgebreid naar de volwassenenzorg. Vervolgens heeft ze voor een organisatie met verpleeghuizen en zorgcentra voor ouderen gewerkt. Sinds januari 2011 werkt ze vrijgevestigd. Ze behandelt individuele (persoonlijkheids)problematiek alsook relatieproblematiek.

Werkervaring:

2015-heden: Vrijgevestigd Psychotherapeut
2013-2015: Kobussen & partners psychologen
2010-2014 : Vrijgevestigd Psycholoog
2008-2010: Psycholoog Vivre Maastricht
2006-2008: Psycholoog/gedragswetenschapper bij de RIAGG Maastricht

Kwalificaties:

Psychotherapeut
Master of science, Mental Health (Geestelijke GezondheidsKunde)
Aantekening Testdiagnostiek (SPON)
BIG-registratie: 59919261816

Hélène Bögels (Klinisch psycholoog BIG 29048858225 en Psychotherapeut BIG 49048858216)

Hélène is als specialist regelmatig aanwezig bij cliëntbesprekingen. Zij is supervisor van de Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VGCt), de Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie (NVGP); zij is ook EMDR Europe Practitioner van de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Zij heeft 30 jaar ervaring in de GGZ en levert met veel plezier via de teambesprekingen een bijdrage aan de kwaliteit van de behandelingen bij Huijs GGZ.

Zij werkt zelf als behandelaar bij het Centrum voor Adolescenten Psychiatrie van de Reinier van Arkel én in haar eigen vrijgevestigde praktijk in Den Bosch. Daarnaast is zij één dag per week docent schematherapie bij Van Genderen Opleidingen.

Loes van der Doelen (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: loes@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Loes woont samen met haar partner en een gezellige dierenboel in een dorpje nabij Den Bosch. Ze heeft de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Avans Hogeschool in Den Bosch afgerond, daarna heeft ze aan de universiteit van Tilburg psychologie gestudeerd en in 2020 is ze in opleiding tot psychotherapeut om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze heeft diverse ervaring op gedaan in gespecialiseerde GGZ instellingen met diagnostiek, begeleiding en behandelingen van kinderen, volwassenen en gezinnen waarbij sprake is van een autismespectrum stoornis en comorbiditeit (o.a. angst, depressie).  Bij Huijs GGZ heeft ze vervolgens meer ervaring op gedaan in het diagnosticeren en behandelen van mensen met depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsstoornissen. Loes maakt in haar behandelingen graag gebruik van diverse behandelmethoden toe, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR, welke zij stemt op de klachten, behoeften en van elke unieke persoon. Ze doet dit in samenwerking op een ambitieuze, betrokken en persoonlijke wijze.

Eva Verlinden (Psychotherapeut BIG nummer 89913372316 & GZ-Psycholoog BIG nummer 69913372325) E-mail: eva@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Eva is opgegroeid in Tilburg, waar ze ook woont met haar vriend en twee kinderen. Ze is begonnen als psycholoog voor kinderen en jeugdigen, maar heeft zich in haar opleidingen tot GZ-psycholoog en psychotherapeut gespecialiseerd in de zorg voor volwassenen. Ze heeft ruime ervaring met behandeling in de specialistische GGZ binnen de vrijgevestigde praktijk. Ze heeft affiniteit met psychodiagnostiek en de behandeling van psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek. Als behandelaar is ze persoonsgericht en ze ziet psychotherapie als maatwerk met u als uitgangspunt. Ze werkt op integratieve wijze vanuit verschillende methodieken waaronder BEPP (een psychotherapie ontwikkeld voor de behandeling van de posttraumatische stress-stoornis), EMDR en EFT.

Neeltje Uitdewillegen (Psychotherapeut BIG nummer 19923682616) E-mail: neeltje@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Neeltje woont met haar gezin in Oisterwijk. Ze heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (afgestudeerd in 2007) en is daarna gaan werken als psycholoog op verschillende afdelingen in de Geestelijke Gezondheidszorg. Later heeft ze de opleiding tot Psychotherapeut gevolgd. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van complexe problematiek in de Specialistische  GGZ en heeft vooral affiniteit met trauma gerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek. Neeltje is geregistreerd Schematherapeut en EMDR therapeut maar maakt ook gebruik van andere vormen van behandeling, zoals Cognitieve Gedragstherapie. Ze hanteert een persoonsgerichte benadering.

Karima Saoui (Psychotherapeut BIG nummer 39058193516) E-mail: karima@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Karima woont met haar gezin in Engelen. Ze is psycholoog en BIG geregistreerd psychotherapeut. De afgelopen zes jaar heeft Karima vooral ervaring opgedaan in trauma gerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek binnen de Specialistische GGZ. Als behandelaar heeft ze ook behandelingen aangeboden in een andere taal, namelijk Marokkaans en Engels. Ze hanteert een persoonsgerichte benadering, waarbij ze samen met u kan onderzoeken. Haar behandelwijze komt sterk overeen met wat integratie psychotherapie wordt genoemd, waaronder de volgende methoden: psychodynamische psychotherapie, cliëntgerichte therapie en EMDR, Narrative exposure therapie.

Maria Langerak (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: maria@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Maria is opgegroeid in Amsterdam en via Tilburg terecht gekomen in Den Bosch, waar ze woont met haar vriend en twee kinderen. Maria heeft Medische psychologie gestudeerd en heeft zich na haar afstuderen gespecialiseerd in psychodiagnostiek bij volwassenen. Daarna is zij werkzaam geweest binnen een poliklinisch revalidatiecentrum voor volwassenen met onbegrepen lichamelijke klachten. Maria’s benaderingswijze is persoons- en ervaringsgericht. Zij past verschillende behandelvormen toe, onder andere cognitieve gedragstherapie en EMDR. Maria is in januari 2019 gestart met de opleiding tot psychotherapeut om zich verder te ontwikkelen.

Wouter van Hattum (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: wouter@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Wouter is opgegroeid in Brabant, maar woont sinds tien jaar in Utrecht, waar hij ook gestudeerd heeft. De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan in de verslavingszorg en comorbiditeit. Daarnaast heeft hij cursussen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en EMDR. De benaderingswijze die hij hanteert is cliëntgericht. Hij gaat graag samenwerkend met cliënten op zoek naar inzicht en kracht om verandering te bewerkstelligen.

Silvia de Wilde (Psychotherapeut BIG nummer 99909523016 & GZ-psycholoog) E-mail: silvia@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Silvia is geboren en opgegroeid in Friesland en sinds kort woonachtig met haar gezin in Brabant. Ruim 15 jaar is ze werkzaam in diverse settingen in de specialistische GGZ. Na haar studie geestelijke gezondheidskunde in Maastricht, heeft ze de GZ-opleiding in Amsterdam en de psychotherapieopleiding in Utrecht gevolgd. Ze heeft ervaring in het behandelen van mensen met diverse psychische aandoeningen, zoals onder andere angst- en stemmingsklachten, overspannenheid/burn-out, relatieproblemen, rouw/psychotrauma, zelfbeeld- en persoonlijkheidsproblematiek. Silvia geeft verschillende vormen van psychotherapie en is gespecialiseerd in: schematherapie (individueel en groep), EMDR behandeling en BEPP. Tevens maakt ze gebruik van CGT en IPT, indien nodig integreert ze andere vormen van behandeling.

Sofie Letitre (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: sofie@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Sofie studeerde klinische & ontwikkelingspsychologie aan de universiteit van Groningen en begon in 2009 haar loopbaan als therapeut in de vrijgevestigde praktijk. Ze richt zich op zowel individuele therapie als relatietherapie en behandelt vooral vanuit het psychodynamische kader, de Affect Fobie Therapie (registerlid) en de Emotionally Focused Therapy (EFT). Bij deze methodes wordt de klacht behandeld via inzicht in achterliggende angsten en blokkades en het erkennen en ervaren van onderliggende emoties. Hierbij staat het aangaan van een veilige, afgestemde en constructieve samenwerking centraal. In januari 2018 is Sofie gestart met de opleiding tot psychotherapeut om zich verder te ontwikkelen.

Nicky Heins (Psychotherapeut BIG-nummer 99065344316 & GZ-psycholoog) E-mail: nicky@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Nicky komt uit een Schots-Nederlandse familie van muzikanten en missionarissen. Na opgegroeid te zijn in Zuid-Limburg is ze gaan wonen en studeren in Utrecht. Hier is ze ruim 18 jaar werkzaam geweest bij HSK Groep waar ze met veel voldoening volwassenen met  angst- en stemmingsstoornissen en Burn-out heeft behandeld middels Cognitieve Gedragstherapie en trauma’s middels EMDR. Daarnaast heeft ze een passie voor Schematherapie ontwikkeld; hier kan ze haar kant als Spelende Psycholoog kwijt, waar het gaat om het doen laten groeien van het Blije (innerlijk) Kind. Ook het bevrijden van (bange, getraumatiseerde) innerlijke kind-stukken uit de kelders van iemands psyche is iets waar Nicky warm voor loopt. Naast de opleiding tot Gz-psycholoog heeft ze de opleiding tot Psychotherapeut afgerond. Hiertoe heeft ze in 2019 op de afdeling Persoonlijkheidsproblematiek van Reinier van Arkel gewerkt. Het geven van partnerrelatietherapie middels EFT heeft haar hart gestolen. Haar hobby’s zijn: zingen, dansen, gitaar spelen en mega grote zeepbellen maken.

Richard Smit

Richard Smit (Psychotherapeut BIG nummer 29909533925 & GZ-psycholoog) E-mail: richard@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Richard is woonachtig in Rosmalen met zijn vriendin en hun 2 kinderen. Hij heeft veel ervaring opgedaan op diverse werkplekken in de ziekenhuiszorg, ouderenzorg, arbeid en gezondheid en geestelijke gezondheidszorg. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek en stugge stemmingsproblemen. Hij heeft affiniteit met efficiënt hulp bieden middels wetenschappelijk onderbouwdemethodieken. Zo werkt hij met EMDR en schematherapie en is geregistreerd EMDR-therapeut en Senior Schematherapeut. Tevens gebruikt hij cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en narratieve exposure therapie (NET).

Richard werkt via zijn eigen praktijk (Psychotherapiepraktijk Rosmalen) samen met ons.

Estrella Montoya (Psycholoog) E-mail: estrella@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Estrella woont met haar gezin in Utrecht. Estrella studeerde Psychologie en Neuroscience & Cognition aan de Universiteit Utrecht, waarna zij promotieonderzoek deed naar de rol van hormonen en hersenen bij sociaal gedrag en emoties. In de jaren erna heeft Estrella het wetenschappelijke onderzoek en onderwijs voortgezet en sinds 2020 is ze ook werkzaam als psycholoog.

Esther van der Kamp (Psychotherapeut BIG nummer 89923685316) E-mail: esther@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Esther is een psychotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het werken met mensen met complexe problematiek en psychotrauma. Hierbij maakt ze vooral gebruik van schematherapie en EMDR, maar integreert ze ook graag het cliëntgerichte perspectief in haar behandelingen. In het contact met cliënten staat een persoonlijke benadering voorop. Ze vindt het mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en weer steviger en met meer rust in het leven komen te staan. Esther heeft gestudeerd in Tilburg en woont hier nog steeds met haar man en twee kinderen. Ze is haar carrière gestart in een vrijgevestigde praktijk, waar ze veel diagnostiekervaring met diverse problematiek heeft opgedaan bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Tijdens een project waarbij ze veel met mensen in een daklozenopvang heeft gewerkt, werd haar interesse in de meer complexe problematiek versterkt. De opleiding tot psychotherapeut en het werken in de specialistische ggz sloten hier goed op aan. Ze heeft hierdoor diverse therapeutische referentiekaders leren toepassen en veel ervaring opgedaan met het behandelen van cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en trauma.

Daan Kuiten (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: daan@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Daan woont met zijn gezin in een dorp vlakbij Eindhoven. Eerder was Daan ook docent aan het Hbo, maar heeft zich inmiddels volledig gericht op de klinische praktijk. Hij heeft veel gewerkt met complexe problematiek zoals psychotrauma, verslaving en/of persoonlijkheid. Daan gelooft in de kracht van een persoonlijke benadering en een goede therapeutische relatie, waar hij ook graag een dosis humor en/of provocatieve interventies bij toepast.

In zijn vrije tijd vind je Daan op de bank of in de natuur. Daarnaast houdt hij ook van sport (zwemmen of boksen) en maakt hij houten meubels in zijn tuin – waar zijn buren of vriendin niet altijd even blij mee zijn.

Op dit moment kan Daan zich binnen Huijs GGZ verder ontwikkelen tot psychotherapeut, waar hij erg enthousiast over is.

Tessa Wijnen (Psycholoog) E-mail: tessa@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Tessa woont samen met haar vriend in Den Bosch. Ze heeft gestudeerd in Maastricht en is sinds 2018 werkzaam als psycholoog. Binnen haar eerste baan heeft ze veel ervaring opgedaan in de behandeling van complexe problematiek in zowel de basis als de specialistische GGZ. Hierna is ze een half jaar werkzaam geweest binnen het verpleeghuis als psycholoog. Momenteel heeft ze het werken binnen de basis en specialistische GGZ weer met veel enthousiasme opgepakt, waarbij een goede en veilige behandelrelatie centraal staat. In haar vrije tijd houdt Tessa van hockey, fietsen, wandelen, sportlesjes volgen, schilderen, puzzelen, uitgebreid koken en soms gewoon van lekker op de bank een serie kijken.

Rosa Pranger (Psycholoog) E-mail: rosa@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Rosa heeft Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft daarna nog een onderzoeksmaster in Gedragswetenschappen gedaan. In haar onderzoeksmaster is zij er achter gekomen dat de klinische praktijk gericht op het behandelen van volwassenen hetgeen is waar zij in verder wilde. Na 5 jaar in Nijmegen gewoond te hebben, is Rosa in Tilburg gaan wonen. Zij heeft in Tilburg bij haar eerste baan ervaring opgedaan binnen zowel de basis als de specialistische GGZ, waarbij ze individuele behandeling gaf aan volwassenen met psychische klachten, zoals angst- en stemmingsklachten, psychotrauma en zelfbeeldproblematiek. Hierbij maakt ze met name gebruik van cognitieve gedragstherapie en EMDR. In het contact met cliënten vindt Rosa het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak en veilig bij haar voelen, waarbij ze ook geregeld een goede dosis humor gebruikt.

In haar vrije tijd vind je Rosa op het voetbalveld, de sportschool en gaat ze graag met haar vrienden en vriendinnen op pad om lekker uit eten te gaan, een dagje weg te gaan of thuis spelletjes te spelen.

Stan Nazarov (GZ-Psycholoog BIG nummer 99919054225) E-mail: stan@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Stan is geboren en getogen in Rusland. Op 17-jarige leeftijd kwam hij naar dit mooie land om professioneel ijshockey te spelen in de Nederlandse eredivisie. Na een lange topsport carrière en voltooiing van zijn opleiding aan de Universiteit van Tilburg ging hij aan de slag als psycholoog, waarbij hij op een gegeven moment ook zijn registratie tot GZ-psycholoog BIG heeft behaald. In zijn werkwijze staat het proces van “(be)geleide zelfontdekking” door cliënt centraal. De gevoelens, verlangens en fantasieën van cliënt worden geëxploreerd, opdat hij/zij de eigen antwoorden kan vinden en het genezingsproces op gang kan brengen om zo vrij te worden tot eigen authentieke keuzes. Stan hanteert daarbij een integratieve benadering, met de belangrijkste accenten op de schemagerichte therapie, cognitieve-gedragstherapie, existentiële therapie, EMDR en bepaalde vormen van psychodynamische therapieën, zoals Affect Fobie Therapie. Het doel van de behandeling is het aanboren van de levenskracht die gericht is op groei en het bereiken van de innerlijke vrijheid.

Kim Ballak-De Zwart (GZ-Psycholoog BIG nummer 59923438725) E-mail: kim@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Kim woont in Den Bosch, met haar man en drie kinderen. Ze heeft neuropsychologie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Sindsdien heeft ze diverse werkplekken gehad zoals het verpleeghuis, een NAH-woonvorm en diverse afdelingen binnen de ouderenpsychiatrie. Kim heeft haar GZ-opleiding gevolgd bij het SPON in Nijmegen en het praktijk deel bij Propersona. Qua behandeltechnieken werkt ze graag met CGT, EMDR, oplossingsgerichte gesprekvoering en schematherapie. Momenteel is ze bezig om haar aantekening tot junior schematherapeut te behalen. Daarnaast heeft ze veel ervaring op het gebied van neuropsychologische diagnostiek.