Hieronder vindt u een overzicht van onze therapeuten:

Pernette Huijs (Psychotherapeut BIG nummer 59919261816)

E-mail: pernette@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

De praktijkhouder van Huijs Psychologen is Drs. P.A.J.M. Huijs (Pernette), Psycholoog & Psychotherapeut.

Ze is geboren in Haarlem. Via Groningen en Limburg is zij nu woonachtig in Engelen (‘s-Hertogenbosch). Ze is gehuwd en heeft 4 kinderen. Haar loopbaan begon op de ouderenafdeling van de RIAGG Maastricht. Aldaar heeft zij haar werkzaamheden uitgebreid naar de volwassenenzorg. Vervolgens heeft ze voor een organisatie met verpleeghuizen en zorgcentra voor ouderen gewerkt. Sinds januari 2011 werkt ze vrijgevestigd. Ze behandelt individuele (persoonlijkheids)problematiek alsook relatieproblematiek.

Werkervaring:

2015-heden: Vrijgevestigd Psychotherapeut
2013-2015: Kobussen & partners psychologen
2010-2014 : Vrijgevestigd Psycholoog
2008-2010: Psycholoog Vivre Maastricht
2006-2008: Psycholoog/gedragswetenschapper bij de RIAGG Maastricht

Kwalificaties:

Psychotherapeut
Master of science, Mental Health (Geestelijke GezondheidsKunde)
Aantekening Testdiagnostiek (SPON)
BIG-registratie: 59919261816

Kim Tulfer (Psychotherapeut BIG nummer 79919857416) E-mail: kim@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Geboren op Ameland maar opgegroeid in Brabant. Kim heeft gestudeerd in Tilburg aan de universiteit en heeft zich daar gesetteld met haar man, met wie ze twee kinderen heeft. Na ruim zes jaar te hebben gewerkt als kinder- en jeugdpsycholoog in Eindhoven, is ze de opleiding tot psychotherapeut gaan doen. Er kwam een nieuwe doelgroep in beeld: volwassenen met complexe trauma’s en persoonlijkheidsproblematiek en bleef daarnaast met kinderen en gezinnen werken. Hier is ook haar affiniteit met partner-relatietherapie ontstaan. Ze werkt vanuit een persoonsgerichte, experiëntiële referentiekader en is erkend als therapeut in Emotion Focused Therapy. Kim is nauw betrokken bij haar beroepsvereniging de VPEP.

Loes van der Doelen (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: loes@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Loes heeft de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Avans Hogeschool afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze ervaring opgedaan in de begeleiding van dakloze jongeren en heeft ze zich gespecialiseerd in autisme. Daarna is ze Klinische Kind- en Jeugdpsychologie gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Ze heeft deze opleiding cum laude afgerond bij het Dr. Leo Kannerhuis en heeft daarna werkervaring opgedaan bij een 24 uurs woon- en werkvoorziening van GGZ Oost Brabant. Daarin is zij actief geweest op het gebied van diagnostiek, behandeling van (jong) volwassenen met een autisme spectrumstoornis en comorbiditeit (bijv. psychoses, angst en/of depressie) en het coachen van de begeleiding. Loes past diverse behandelmethoden toe, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR en doet dit op een ambitieuze en betrokken wijze: “iedereen heeft bewolkte kanten en zonnige kanten, maar samen zorgen zij voor een unieke regenboog”. In 2020 start Loes met de psychotherapie opleiding om zichzelf verder te ontwikkelen.

Eva Verlinden (Psychotherapeut BIG nummer 89913372316 & GZ-Psycholoog) E-mail: eva@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Opgegroeid in Tilburg, waar ze ook woont met haar vriend en twee kinderen. Eva heeft veel ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft meer dan 10 jaar gewerkt voor Perspectief in Tilburg. Eva is begonnen als psycholoog voor kinderen en jeugdigen, maar heeft zich in haar opleidingen tot GZ-psycholoog en psychotherapeut gespecialiseerd in de zorg voor volwassenen Ze heeft affiniteit met psychodiagnostiek en de behandeling van trauma’s, persoonlijkheidsproblematiek en partner-relatieproblematiek. Eva werkt vanuit het cliëntgerichte referentiekader, wat betekent dat ze als behandelaar de focus legt op de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen. Ze werkt graag met schematherapie en BEPP, een psychotherapie ontwikkeld voor de behandeling van de posttraumatische stress-stoornis.

Neeltje Uitdewillegen (Psychotherapeut BIG nummer 19923682616) E-mail: neeltje@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Neeltje woont met haar gezin in Oisterwijk. Ze heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (afgestudeerd in 2007) en is daarna gaan werken als psycholoog op verschillende afdelingen in de Geestelijke Gezondheidszorg. Later heeft ze de opleiding tot Psychotherapeut gevolgd. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van complexe problematiek in de Specialistische  GGZ en heeft vooral affiniteit met trauma gerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek. Neeltje is geregistreerd Schematherapeut en EMDR therapeut maar maakt ook gebruik van andere vormen van behandeling, zoals Cognitieve Gedragstherapie. Ze hanteert een persoonsgerichte benadering.

Karima Saoui (Psychotherapeut BIG nummer 39058193516) E-mail: karima@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Karima woont met haar gezin in Engelen. Ze is psycholoog en BIG geregistreerd psychotherapeut. De afgelopen zes jaar heeft Karima vooral ervaring opgedaan in trauma gerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek binnen de Specialistische GGZ. Als behandelaar heeft ze ook behandelingen aangeboden in een andere taal, namelijk Marokkaans en Engels. Ze hanteert een persoonsgerichte benadering, waarbij ze samen met u kan onderzoeken. Haar behandelwijze komt sterk overeen met wat integratie psychotherapie wordt genoemd, waaronder de volgende methoden: psychodynamische psychotherapie, cliëntgerichte therapie en EMDR, Narrative exposure therapie.

Maria Langerak (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: maria@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Maria is opgegroeid in Amsterdam en via Tilburg terecht gekomen in Den Bosch, waar ze woont met haar vriend en twee kinderen. Maria heeft Medische psychologie gestudeerd en heeft zich na haar afstuderen gespecialiseerd in psychodiagnostiek bij volwassenen. Daarna is zij werkzaam geweest binnen een poliklinisch revalidatiecentrum voor volwassenen met onbegrepen lichamelijke klachten. Maria’s benaderingswijze is persoons- en ervaringsgericht. Zij past verschillende behandelvormen toe, onder andere cognitieve gedragstherapie en EMDR. Maria is in januari 2019 gestart met de opleiding tot psychotherapeut om zich verder te ontwikkelen.

Wouter van Hattum (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: wouter@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Wouter is opgegroeid in Brabant, maar woont sinds tien jaar in Utrecht, waar hij ook gestudeerd heeft. De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan in de verslavingszorg en comorbiditeit. Daarnaast heeft hij cursussen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en EMDR. De benaderingswijze die hij hanteert is cliëntgericht. Hij gaat graag samenwerkend met cliënten op zoek naar inzicht en kracht om verandering te bewerkstelligen.  In januari start Wouter met de opleiding tot psychotherapeut om zich verder te ontwikkelen.

Silvia de Wilde (Psychotherapeut BIG nummer 99909523016 & GZ-psycholoog) E-mail: silvia@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Silvia is geboren en opgegroeid in Friesland en sinds kort woonachtig met haar gezin in Brabant. Ruim 15 jaar is ze werkzaam in diverse settingen in de specialistische GGZ. Na haar studie geestelijke gezondheidskunde in Maastricht, heeft ze de GZ-opleiding in Amsterdam en de psychotherapieopleiding in Utrecht gevolgd. Ze heeft ervaring in het behandelen van mensen met diverse psychische aandoeningen, zoals onder andere angst- en stemmingsklachten, overspannenheid/burn-out, relatieproblemen, rouw/psychotrauma, zelfbeeld- en persoonlijkheidsproblematiek. Silvia geeft verschillende vormen van psychotherapie en is gespecialiseerd in: schematherapie (individueel en groep), EMDR behandeling en BEPP. Tevens maakt ze gebruik van CGT en IPT, indien nodig integreert ze andere vormen van behandeling.

Sofie Letitre (Psycholoog & Psychotherapeut in opleiding) E-mail: sofie@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Sofie studeerde klinische & ontwikkelingspsychologie aan de universiteit van Groningen en begon in 2009 haar loopbaan als therapeut in de vrijgevestigde praktijk. Ze richt zich op zowel individuele therapie als relatietherapie en behandelt vooral vanuit het psychodynamische kader, de Affect Fobie Therapie (registerlid) en de Emotionally Focused Therapy (EFT). Bij deze methodes wordt de klacht behandeld via inzicht in achterliggende angsten en blokkades en het erkennen en ervaren van onderliggende emoties. Hierbij staat het aangaan van een veilige, afgestemde en constructieve samenwerking centraal. In januari 2018 is Sofie gestart met de opleiding tot psychotherapeut om zich verder te ontwikkelen.

Nicky Heins (Psychotherapeut BIG-nummer 99065344316 en GZ-psycholoog) E-mail: nicky@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Nicky komt uit een Schots-Nederlandse familie van muzikanten en missionarissen. Na opgegroeid te zijn in Zuid-Limburg is ze gaan wonen en studeren in Utrecht. Hier is ze ruim 18 jaar werkzaam geweest bij HSK Groep waar ze met veel voldoening volwassenen met  angst- en stemmingsstoornissen en Burn-out heeft behandeld middels Cognitieve Gedragstherapie en trauma’s middels EMDR. Daarnaast heeft ze een passie voor Schematherapie ontwikkeld; hier kan ze haar kant als Spelende Psycholoog kwijt, waar het gaat om het doen laten groeien van het Blije (innerlijk) Kind. Ook het bevrijden van (bange, getraumatiseerde) innerlijke kind-stukken uit de kelders van iemands psyche is iets waar Nicky warm voor loopt. Naast de opleiding tot Gz-psycholoog heeft ze de opleiding tot Psychotherapeut afgerond. Hiertoe heeft ze in 2019 op de afdeling Persoonlijkheidsproblematiek van Reinier van Arkel gewerkt. Het geven van partnerrelatietherapie middels EFT heeft haar hart gestolen. Ze is verliefd geworden op een Brabander waarop ze naar Brabant is geëmigreerd. Ze heeft via hem twee ‘Bonus-kinderen’. Haar hobby’s zijn: zingen, dansen, gitaar spelen en mega grote zeepbellen maken.

Richard Smit

Richard Smit (Psychotherapeut BIG nummer 29909533925 & GZ-psycholoog) E-mail: richard@psyhuijs.nl (alleen te gebruiken voor cliënten in behandeling)

Richard is woonachtig in Rosmalen met zijn vriendin en hun 2 kinderen. Hij heeft veel ervaring opgedaan op diverse werkplekken in de ziekenhuiszorg, ouderenzorg, arbeid en gezondheid en geestelijke gezondheidszorg. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek en stugge stemmingsproblemen. Hij heeft affiniteit met efficiënt hulp bieden middels wetenschappelijk onderbouwdemethodieken. Zo werkt hij met EMDR en schematherapie en is geregistreerd EMDR-therapeut en Senior Schematherapeut. Tevens gebruikt hij cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en narratieve exposure therapie (NET).